Weet je dat

Spruitensoep

Spruitensoep.

Buiten vriest het, binnen heerlijk de kachel aan. Wat is er dan lekkerder dan een stevige kop soep. Vandaag heb ik spruitensoep gemaakt. Ooit van gehoord? Ik niet. Maar dan probeer je het toch gewoon. En, het resultaat was verbluffend. Zo lekker. Ik heb gelukkig een recept gemaakt. Als iemand het wil proberen, gewoon doen. Succes.

  1. 5 liter water
  2. 1 boulionblokje
  3. 1/4 groene paprika
  4. 1/2 prei
  5. verse peterselie
  6. verse bieslook
  7. 200 gram kipfilet
  8. zout
  9. peper
  10. 4 kg spruiten

1 Doe het water met het boullionblokje en de kipfilet in een grote pan en breng het aan de kook. 2 Laat het een half uur op laag vuur staan. 3 Haal de kipfilet er uit en snij dit aan kleine stukjes en doe het daarna terug in de pan.  4 Snij de paprika en de prei in kleine stukjes en voeg deze toe. 5 15 minuten laten trekken. 6 Maak de spruiten schoon en doe ze in de pan. 7 Breng alles aan de kook en laat het op een laag pitje geheel gaar trekken. 8 Voeg verse peterselie en bieslook en een snufje peper toe. 9 Neem een vergiet en giet alles er in. Vang het vocht op in een andere pan. 10 Doe de uitgelekte groenten terug in de pan en mix het tot een brei. 11 Voeg het voch toe totdat het naar jou smaak dik genoeg is. Niet al het vocht toevoegen. Gebruik dit als extra boullion. 12 Voeg eventueel zout of maggie naar smaak toe. Eet smakelijk