Edelherten
Aardhuispark
Cannenburgergat Kroondomein Het Loo
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic
Wild zwijn
Wild zwijn
Bloesem
Boslaan
Boslaan
Hemelharp
Hemelharp

Verstoppertje spelen
Verstoppertje spelen, wie kent het niet. Als kind speelde we het vaak. Ook in het dierenrijk zien we verstoppertje spelen, voor elkaar, maar vooral voor ons. Gewone doolhofspin Agelena labyrinthicaKijk maar eens naar een spin, hij kan zomaar onder een blad verdwijnen. Zoals deze gewone doolhofspin. Ben je te nieuwsgierig, dan kruipt hij dieper zijn web in. 
Schorsmarpissa Marpissa muscosaOok hele kleine spinnen kruipen snel weg. Zoals bijvoorbeeld een springspin. Die zijn er in vele soorten. Rechts zie je een soort, de marpissa, een schorsmarpissa.

Veel mensen zijn bang voor spinnen, ze vinden ze vies en eng. Maar wist je dat spinnen juist vrienden van ons zijn? Ze zijn niet vies of eng. Ze zijn dapper en vangen de vieze beestjes juist in hun web. Voor ons. 

Dit zit zomaar in jou tuin. Maar ga eens in jou eigen tuin op safari en ontdek de wondere wereld van de insecten. Heb jij wel eens gehoord van de bepoederde waterroofkever. Het is een snelle loper, leeft in de buurt van het water van de vijver. 
Bepoederde waterroofkever Rhantus suturalis
Het is een niet veel voorkomende kever. En dat kom je dan zomaar in jou tuin tegen. Staafwants Ranatra linearisMaar niet alleen grotere insecten, ook kleine of lange kom je ertegen. Zo loopt er, met een schokkende beweging, een staafwants over de stoep. Van het ene water naar het andere. 
Een staafwants, of waterstaafwants, komt uit de familie waterschorpioenen. Het is een vrij algemeen Donker brandnetelkapje Abrostola tripasia 2voorkomende soort. Als je een vijver hebt, kijk dan maar eens op je vijver. Hij ziet er vreemd uit, lang lijf, ogen halverwegen, maar wat een mooi wonder is het. 
Donker brandnetelkapje Abrostola triplasia 1Als je je tuin goed onderhoud, insect-vriendelijk, kan het zomaar gebeuren dat een grote nachtvlinder op je kleding komt zitten. Of dat de bedoeling is? Denk het niet. Maar mooi is het wel. Links de vlinder op de rug, rechts de snuit van de vlinder. Prachtig. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Copyright © 2023 edelhert . Alle rechten voorbehouden.