Edelherten
Aardhuispark
Cannenburgergat Kroondomein Het Loo
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic
Wild zwijn
Wild zwijn
Bloesem
Boslaan
Boslaan
Hemelharp
Hemelharp

Het is herfst.

Dat heeft u vast al gemerkt. De dagen worden korter. Het wordt vochtiger. De bladeren verkleuren. De hertenbronst is alweer voorbij. Er valt regelmatig regen en dat is weer fijn voor de schimmels. Natuurlijk niet in huis, maar buiten, in de natuur, vinden we diverse soorten paddenstoelen. En die houden van vocht. Van piepklein tot heel groot.StuifzwamOveral zie je als paddenstoelen de grond uitkomen. Ze schieten als paddenstoelen de grond uit, het bekende spreekwoord. Als je nu naar buiten gaat, is het volop genieten van alle kleuren paddenstoelen en bladeren. 
En ruik eens, de geur van schimmels, gevallen eikels. En wat ruik je nog meer? Laat al je zintuigen eens werken en je zult beleven dat er veel meer is dan alleen zien en horen en voelen.Zo zie je hier twee paddenstoelen. Ze lijken wel wat op elkaar, vind je ook niet. Maar niets is minder waar. Het zijn de Goudvliesbundelzwam
en de Gewone zwavelkop. Weet jij welke wie is? Het is altijd leuk als je iets van alles af weet. Leren blijf je je hele leven doen. Dat is het mooie. Er is altijd weer iets nieuws. Kom, ga mee naar buiten.
Veel plezier allemaal. 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Copyright © 2022 edelhert . Alle rechten voorbehouden.