Edelherten
Aardhuispark
Cannenburgergat Kroondomein Het Loo
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic
Wild zwijn
Wild zwijn
Bloesem
Boslaan
Boslaan
Hemelharp
Hemelharp

Ze zijn er nog

Paddenstoelen, de meeste kom je tegen in het najaar, de herfst. Dan zie je ook de vreemste, de mooiste, lekkeGeschubde inktzwam Coprinus comatusrste  of juist giftigste soorten tegen. Kijk maar eens naar deze geschubde inktzwam, is het geen schoonheid! Het is één van de meest voorkomende  van alle inktzwammen. En dat zijn er nog al wat, honderd soorten. Ze zijn te vinden van mei tot november. 
Straks ziet hij er uitgezakt uit. Niet te min, nog steeds mooi. 

Inktzwam

Maar je komt ook soorten tegen die algemeen zijn, maar die jij nooit gezien hebt. Zo is hier de Trandende franjehoed. Alleen, ik zie geen tranen hoor. Het is een fraaie paddenstoel. De tranen zijn vast de aan de onderzijde hangend vlies. Maar, bijzonder is hij wel. 
Tranende franjehoed Lacrymaria lacrymabundaSchubbige boschampignon Agaricus silvaticus
Zijn het geen beauty's. 
Maar voor ieder van deze geldt, wel naar kijken, maar laat ze staan. Want iemand die na jou komt wil ook graag van de paddenstoel genieten. 
Als we toch paddenstoelen gaan plukken, om te eten bijvoorbeeld, pluk dan alleen wat je zelf nodig hebt. Weggooien is uit den boze. Pluk ook niet alles weg, maar laat er van staan. Zo kunnen we volgend jaar er samen nog van genieten. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Copyright © 2022 edelhert . Alle rechten voorbehouden.