Vogels

 

Wulpen

Wie een wulp eenmaal gezien heeft, zal hem niet snel meer vergeten. Wulpen zijn bruine vogels, die behoort tot de familie strandlopers. Hun snavel is kromgebogen naar beneden. Met een gemiddelde grote van 50/60 cm een gewicht tot 1500 gram en een kromme snavel tot wel 15 cm, is de wulp de grootste steltloper van west Europa. Hun voedsel bestaat uit regenwormen en andere ongewervelde dieren. De punt van zijn snavel is gevoeliger dan van andere steltlopers, waardoor ze in staat zijn hun voedsel dieper uit de bodem te halen. Een wulp legt 4 eieren, beide ouders broeden en de jongen worden eveneens door beide ouders groot gebracht.

 

Ze hebben één broedsel per jaar. Naast de wulp is er ook de regenwulp. Deze vogels hebben een donkere oogstreep en een kruinstreep. Deze ontbreken bij de wulp. En in de vlucht zijn bij de regenwulp duidelijk de witte stuit en onderrug zichtbaar.   

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Copyright © 2021 edelhert . Alle rechten voorbehouden.