Weet je dat

Kadavers langs de openbare weg.

Een dag na de praktijkdag bij P.D.M. (Politie, dier, milieu), waren wij op weg naar de randmeren, om één van de zeearenden te kunnen spotten, stoppen we op een lange parkeerstrook langs de dijk. We hebben een mooi uitzicht over het water. Aan de andere zijde van het water zien we de toren van Harderwijk. Aan de rechter kant van de bus ligt een half open gebied. Een nat, drassig gebied.

Met mijn verrekijker speur ik het gebied af. Maar wat zie ik in mijn ooghoek? 

Naast de bus, op het schuine talud, zie ik 3 blauwe zakken liggen. Niets vreemds zou u denken, ware het niet dat uit de eerste zak een achterkant van een dier uit stak. Ik stap uit de bus en bekijk de zak. Ik kijk ook even in de tweede zak. Bij de derde voel ik aan de zak. In alle drie zitten dieren. De eerste is groot, de tweede kleiner en de derde nog kleiner. In eerste instantie denk ik aan een ree, maar die is niet zo klein. Zelfs een kalf niet. Toch lijkt het op een geitachtige. Misschien inderdaad geitjes, of misschien schaapjes. 

Nu kan ik natuurlijk speculeren wat het nou eigenlijk is, maar dat heeft natuurlijk geen zin. 

Ik heb de dieren natuurlijk niet met mijn blote handen aangeraakt, want hoewel het er zo op de foto nog vrij goed uit ziet, was er in de zakken al sprake vaan ontbinding. Een ware bron van bacteriën. 

Ik heb meteen de politie gebeld en die waren binnen een half uur aanwezig. Samen hebben we de kadavers bekeken. Mijn gegevens werden genoteerd en wij mochten weer gaan. De dode dieren werden niet door de politie meegenomen. Er kwam een speciaal iemand om de dode dieren mee te nemen. 

In eerste instantie dacht de politie aan een dode hond, Maar geen van ons wist wat het werkelijk was. Van alle drie was de kop eraf gesneden en alle vier de poten waren weg, zodat er moeilijk een herkenning van de soort is waar te nemen. We moeten het los laten, er zit niets anders op. Wie zoiets gedaan heeft en waarom zal wel een raadsel blijven. 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Copyright © 2020 edelhert . Alle rechten voorbehouden.