Weet je dat

Een verre herinnering.

Wat is een herinnering?

Je kunt je wel voorstellen, naar mate we ouder worden, er meer herinneringen naar de achtergrond verdrongen worden. Als er over gesproken wordt, hetzij op een vergadering, verjaardag of gewoon even met je vriend(inn)en, komt de herinnering deels of helemaal terug.

Maar wat als dat niet meer gebeurd? Wat als je begint te merken dat je de dingen echt begint te vergeten? Niet meer herinnerd?

Misschien een vorm van dementie? Het geeft angst, het geeft verdriet, onzekerheid. Wat als ik............

Er zijn veel plaatsen in Nederland waar deze mensen, onder begeleiding, kunnen wonen. Ook in Putten en Nijkerk is een plaats waar deze mensen kunnen wonen, of dagopvang hebben. Mensen die een dagopvang hebben, zijn thuis al bezig met hetgeen er overdag gaat gebeuren. B.v. een oude boer, vroeger zelf een boerderij met veel koeien gehad, een bepaald ras, gaat vandaag naar de dagopvang. Hij zegt tegen zijn vrouw:" ik moet vandaag aan de gang, de koeien moeten verzorgt worden". Hij weet zelfs zijn eigen ras nog. "Ik heb lakenvelders", zegt hij.

Als hij op de lokatie aankomt, is er koffie, de dag gaat rustig beginnen. De oude boer, gaat met de begeleiding,naar "zijn" koeien. Hij weet welk soort, hij heeft misschien wel een naam voor de dames en gaat ze verzorgen.

Dit is slechts een voorbeeld van het vele werk dat er gedaan wordt, de samenwerking met.......                                   

Donderdag 16-11-2017, is er een dag op verpleeghuis de Pol, te Nijkerk, waar workshops e.d. gegeven worden. Zelf ga ik daar, vanuit IVN Nijkerk, heen, ideeën opdoen, Daarna heb ik een afspraak met Yvonne van der Leest en krijg ik een rondleiding in hun project. Vandaar uit willen we samen werken, hoe we deze mensen, op een plezierige manier, mee te nemen in onze mooie natuur.

Hoe dit eruit zal gaan zien, gaan we samen bekijken. Als er eenmaal een plan ligt, willen we mensen enthousiastmeren.  Alles in goed overleg. Zowel met Yvonne en haar team, als met IVN Nijkerk.

We houden jullie op de hoogte via deze website.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Copyright © 2020 edelhert . Alle rechten voorbehouden.