Weet je dat

Oase tussen beton 2

Waarom een nieuwe oase tussen beton? 
In de afgelopen jaren heb ik mijn tuin zijn gang laten gaan. Vele insecten en vogels brachten er een bezoek. Tot op de dag van vandaag.

Waarom dan toch veranderen?
In de loop der jaren is de tuin erg verwilderd, iets waar ikzelf erg veel van hou. Maar ik woon wel in de nieuwbouw en vind het een beetje te worden voor het oog van de buurt.

Komt er dan geen oase meer terug?
Natuurlijk wel.
 bloemen in het nieuwMaar wat gaat er dan veranderen?
Er komt een nieuwe vijver, langer en op sommige plaatsen dieper. Met een badplaats, drinkplaats en kikker/paddenpoel.
Ik heb namelijk verschillende soorten kikkers en padden in de tuin/vijver. Om hen meer leefgebied te geven en tevens een drinkplaats voor de vogels, heb ik besloten dat het anders moet.
De vogels hebben natuurlijk nu ook een drinkplaats, maar moeten gedurig erg ver naar beneden om bij het water te kunnen. Drinkbakken zijn lastig, je moet ze elke dag verschonen, anders komt er alg in.
Er komt ook een nieuwe voerplek voor de vogels.
En alles wordt omringt door dood hout, (stobben) met er tussen de vaste planten uit de oude tuin. Vanaf de weg zal het geheel minder zichtbaar worden, dit voor de rust van de vogels. Maar er komt één hoek van waaruit ik de vogels opserveren. Dat geeft voor mij weer iets extra's.
Kortom, ik ben begonnen, maar het is een hele klus. Resultaat komt op deze website, Facebook en Twitter.

Heb je vragen en/of opmerkingen, stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Ik probeer je dan zo spoedig mogelijk te antwoorden.

Schrijf ook eens een bericht in het gasten boek: Hoe vind jij al die verandering in een tuin die al functioneel was?


Volg mij op www.edelhert34.nl  Facebook  Twitter

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Copyright © 2021 edelhert . Alle rechten voorbehouden.