Weet je dat

Oase tussen beton

Allemaal moeten we bij of in huis blijven. Een zware tijd voor iedereen. In deze tijd doen mensen veel klussen in en om het huis. Zo ook bij mij.

De oude "oase tussen beton" is totaal veranderd. Maar ik denk wel in zijn voordeel. Er zullen enkele insecten niet gauw terug komen, maar andere weer wel. Welke dat zullen zijn gaan we deze zomer volgen. Volgen jullie mee?

Deze oase is zoveel mogelijk met natuurlijke aspecten aangelegd. Dit geeft het gevoel dat je de natuur naar huis hebt gehaald.
Vele vogels hebben hun plek alweer terug gevonden. En het lijken er zelfs meer dan voorheen.
Ook de kikkers en de padden hebben hun nieuwe intrek genomen. En aan de insecten is ook gedacht. Een nieuw insectenhuis is geplaatst. Wat heb ik er nou aangedaan? 

In de eerste plaats heb ik al het worteldoek verwijderd. Dat gaf veel rommel. Daarvoor moesten ook de oorspronkelijke wilde planten verwijderd worden. Helaas, maar het kon niet anders. Daarna de wortels uit de grond zoveel als mogelijk verwijderen. Toen kwam er ruimte vrij waar ik de nieuwe vijver, in de vorm van een sloot, wilde hebben. Deze heb ik diep uitgegraven. Daarna beschermdoek geplaatst, waarna het vijverfolie erin kon.
Dit alles is in voorgaande stukken al geschreven. Lees het nog maar eens.
Toen moest alles afgewerkt worden. Pfff, wat een klus. Maar het lukte.

tuin 5

 Van de oude vijverbak heb ik een moerasachtig gedeelte van gemaakt, zodat ik de bak er niet uit hoefde te graven

 tuin 6Daarna heb ik de randen afgewerkt en voorzien met (lei)stenen. Er kon water in. Toen heb ik de hele tuin voorzien van een dikke laag Veluws strooisel, en kon ik enkele wilde planten weer terug plaatsen, zoals de bosbes en de varen.

tuin 1 

 

 

 

 

 Om de randen bedekt te krijgen, zodat je het folie niet zag, heb ik deze bedekt met mos.

tuin 4

               

 

   

                      Tussen enkele stenen heb ik plantjes gepoot.

  tuin 2

Over de vijver heen ligt een oude stam met mos. De vogels vinden het heerlijk. Het ziet er echt natuurlijk uit. Alles moet natuurlijk wel groeien, maar daar is de lentezon voor. We gaan het de komende tijd volgen. En de resultaten zullen hier bekend gemaakt worden.

tuin 3

Nieuwsgierig of jij/u ook zo'n tuin kunt of wil aanleggen? Het is even werk, maar dan kun je er zelf in en van genieten. Hoe vind je het resultaat van nu? Schrijf je boodschap eens in het gastenboek.

Of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ik ben ook te volgen op Facebook en Twitter.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Copyright © 2021 edelhert . Alle rechten voorbehouden.